Сайтът на детелинките от І Г

Блог на класа

Наша снимка във вестник "За Люлин"

07.10.2009 18:50

Не получавам вестника, защото не живея в квартал "Люлин". Вчера една от чистачките ми го даде, защото ме била видяла снимана с моите ученици там.

https://prikachi.com/users/polirang/9b.jpg

Статията във вестника е свързана с участието на колежката Деси Миленкова - класен ръководител на ІІ в клас (137 СОУ), в проекта Envision. Вчера се проведе апробация с нейния клас, която заснех и качих в руски видео хостинг.

Въпреки че журналистката от в. "За Люлин" е писала за Envision, а не толкова за нас, сметнах, че щом ние сме снимани, събитието следва да бъде отразено в блога на класа. Ето ЛИНК към публикацията.

                                                                                     г-жа Рангелова

>>

Резултати от входното ниво по Български език

06.10.2009 16:57

Входното ниво беше проведено с 21 деца, едно дете отсъстваше. Скалата на оценяване беше формирана на принципа за получаване на точка при липса на възможна грешка. Резултатите бяха изчислени по шестобалната система по следната формула:

  • оценка 6 при успех между 100% и 90%;
  • оценка 5 при успех между 89% и 75%;
  • оценка 4 при успех между 74% и 60%;
  • оценка 3 при успех между 59% и 50%;
  • оценка 2 при успех под 49%.

Общо за класа резултатите са следните:

  • девет шестици;
  • осем петици;
  • три четворки;
  • една двойка.

Среден успех за класа: Много добър 5,14.

 

г-жа Рангелова

>>

Защо сайтът ни беше кръстен "Детелинки"?

27.09.2009 16:08

Така го нарече г-жа Рангелова, защото тя смята, че децата от І Г клас са нейните детелинки на късмета. Те й носят късмет. Знаете ли защо? Заради една интересна случка.

В края на август тя кандидатсва за работа в 137-мо училище. Когато отиде да си подаде документите за работа, се наложи да почака малко своята приятелка и колежка Деси Миленкова, с която заедно щяха да влязат в училището и да отидат двете до канцеларията. Докато стоеше в двора и разглеждаше наоколо, видя тревната алея до оградата, която беше пълна с детелинки. Мина й през ума, че ако намери сега четирилистна детелинка, значи ще има късмет със започването на работа. Тъкмо си го помисли, и очите й фокусираха детелинката на късмета.

Когато се яви на интервюто за работа, се оказа, че има много кандидати за учители на І Г клас, но директорката предпочете г-жа Рангелова.

>>

Остроумен коментар

21.09.2009 16:40

В час по математика децата са отворили учебната тетрадка на стр. 4 и г-жа Рангелова пита по първата картинка дали има чашка за всяко сокче.

Марио М. вдига ръка и казва:

- Но за какво са тези чашки, щом като сокчетата си имат сламки?

Г-жа Рангелова се вглежда в картинката, вижда сламките и се усмихва на остроумната забележка на Марио.

https://prikachi.com/users/polirang/1p.jpg

>>

Вяра, Надежда и Любов

17.09.2009 20:47

Днес е голям християнски празник, посветен на светиците Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София, чието име означава "мъдрост". Техните имена ги свързваме с най-важните човешки добродетели. Скъпи деца, ако се стремите да развивате у себе си тези ценни човешки качества, вие ще имате успех във всяко начинание, хората ще ви харесват и обичат, а късметът винаги ще ви следва.

г-жа Рангелова

>>

Блогът на І Г

17.09.2009 14:38

Нашият блог стартира днес. Следете нашите публикации и ние ще ви държим в течение на събитията. Можете да четете новите ни постинги чрез RSS feed.

>>

Търсене

P. Rangelova© 2009 All rights reserved.